Nyt fra Glesborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Glesborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

Kvinde udsat for MitID-bedrageri

Tirsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 72-årig kvinde fra Grenaa, der dagen forinden var blevet snydt af en ukendt mand, der havde ringet hende op og udgav sig for at være fra Digitaliseringsstyrelsen.

Kvinden var blevet ringet op mandag ved 16-tiden, og manden i telefonen havde fortalt hende, at hun ikke havde fået skiftet til MitID og at tiden snart løb ud. Manden tilbød at hjælpe kvinden, men skulle i den forbindelse bruge hendes login til NemID, hvilket kvinden oplyste til ham.

Senere fandt kvinden ud af, det der var forsvundet nogle penge fra hendes bankkonto, og hun fik herefter spærret både NemID og bankkonto.

Gode råd fra politiet

Politiet har desværre oplevet, at svindlere kontakter nogle borgere på sms, e-mail eller via telefonopkald og tilbyder ”hjælp” med overgangen fra NemID til MitID. ”Hjælpen” består ofte i, at de franarrer folk deres personlige oplysninger og bagefter hæver penge på deres konto.

Politiet advarer kraftigt mod at afgive personlige oplysninger via telefonen eller via links man modtager i sms’er og på e-mails. Al kommunikation om MitID foregår udelukkende via e-Boks eller netbank. E-mails, opkald og sms’er om MitID er derfor ikke troværdige. Heller ikke selv om det ser ud som om, henvendelsen kommer fra banken eller Digitaliseringsstyrelsen.

Gode råd til at undgå at blive snydt i forbindelse med overgangen til MitID:

 • Afvent, at du bliver kontaktet af din bank, når det er blevet din tur til at overgå til MitID. Kontakten foregår kun via netbank eller e-Boks.
 • Ignorer e-mails, opkald eller sms’er om MitID.
 • Tag aldrig et billede af dit NemID-nøglekort og udlevér aldrig koderne til andre.
 • Ring til din bank, hvis du er i tvivl om en henvendelse angående MitID.

**

Aggressiv mand på indkøbstur i Bilka

Tirsdag kl. 17.26 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Bilka i Tilst, hvor flere medarbejdere forinden havde haft en kontrovers med en kunde, der ikke ville samarbejde. En 20-årig kvindelig medarbejder havde stået ved butikkens scan-selv-område, da en mand var gået ud med en indkøbsvogn, der havde sat alarmen i gang.

Kvinden havde taget kontakt til manden og oplyst ham om, at der måtte være noget, han havde glemt at betale for. Manden gik ind og betalte for nogle af varerne, og da han kom tilbage bad medarbejderen om at se hans kvittering.

Da han nægtede at vise denne, tilkaldte medarbejderen en vagt, mens hun holdt fast i mandens indkøbsvogn, og bad ham og hans familie blive på stedet. Ifølge den 20-årige kvinde tog manden herefter fat i hendes tommelfinger og vred den så langt bagover, at hun var nødt til at slippe indkøbsvognen, hvorefter han hurtigt gik mod udgangen.

Kort efter ankom butiksvagten og han løb efter manden ud på parkeringspladsen. Her fandt han frem til den bil, som manden havde sat sig ind i, der holdt parkeret baglæns i en bås. Manden gassede herefter op og kørte frem mod butiksvagten, mens han svingede til venstre ud af parkeringsbåsen.

Butiksvagten har forklaret, at han måtte springe til side for ikke at blive ramt, men han blev alligevel ramt af det ene sidespejl. Han har desuden forklaret, at en kvinde også var tæt på at blive ramt af bilen, da den kørte hurtig væk fra parkeringspladsen.

Østjyllands Politi har efterfølgende været i telefonisk kontakt med den 38-årige mand, der førte bilen, og han skal nu afhøres til sagen.

**

Netop løsladt mand smed alt tøjet og blev anholdt igen

Tirsdag kort efter kl. 14 blev en 38-årig mand løsladt fra politigården efter at have tilbragt det meste af dagen i detentionen, efter han blev anholdt for hærværk tidligt tirsdag morgen. Betjentene stod og holdt øje med manden, da han gik fra politigården, hvor de kunne se, at han begyndte at smide tøjet.

Herefter gik han nøgen ad Ridderstræde og videre ad Dynkarken i retning mod DOKK1, hvor han ved et fodgængerfelt stillede sig tæt på af en kvinde og begyndte at lave onanibevægelser med sin penis. Herefter gik han videre ad Havnegade, hvor han dog blev tilbageholdt af to betjente i civil, der tilfældigt var på stedet.

Den 38-årige mand blev atter anholdt, sigtet for blufærdighedskrænkelse, og blev ført tilbage til politigården, hvor han fik lov til at tilbringe endnu et par timer i detentionen.

**

Polsk mand uden busbillet endte med bøde på 3500 kroner

Tirsdag kl. 18.00 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en buskontrollør, der stod på Park Allé i Aarhus med en udenlandsk mand, der ikke ønskede at oplyse sin identitet i forbindelse med, at han skulle have en afgift for ikke at have købt billet.

Da betjentene ankom, blev manden bedt om at fremvise ID, men han forklarede, at han havde glemt sit ID-kort derhjemme. Betjentene visiterede herefter manden for at se, om han alligevel var i besiddelse af en form for ID.

I forbindelse med visitationen fandt betjentene et knojern i mandens jakkeinderlomme, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven. Manden blev herefter kørt til politigården, hvor man fandt frem til hans identitet.

Den 29-årige mand fra Polen fik herefter et bødeforlæg på 3500 kroner for overtrædelse af våbenloven og for overtrædelse af udlændingeloven ved ikke at have været i stand til at fremvise gyldigt ID.

**

Brand i campingvogn

Natten til onsdag kl. 01.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en campingvogn, der holdt på Campingplads Albertinelund i Glesborg. Da betjentene ankom til stedet, blev de mødt af ejeren af campingpladsen, der kunne oplyse, at der ikke var nogen personer i campingvognen.

Det var ejeren af campingpladsen, der havde opdaget flammerne og ringet 112 – hun havde også taget kontakt til de øvrige beboere på campingpladsen for at orientere dem om branden.

Brandvæsnet var allerede i gang med slukningsarbejdet. De fik hurtigt styr på branden, og der var ikke umiddelbart fare for, at ilden ville sprede sig. Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået.

**

Skib stødte på grund ved Randers

Tirsdag formiddag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Forsvarskommandoen, der oplyste, at et cypriotisk skib var stødt på grund ud for Randers natten til tirsdag. I den forbindelse havde besætningen ikke overholdt de internationale havmiljøregler, idet man havde undladt at orientere Forsvarskommandoen inden for 30 minutter efter grundstødningen.

Skibets 53-årige mandlige kaptajn blev derfor sigtet for overtrædelse af indberetningsbekendtgørelsen og kan nu se frem til en bøde.

**

Ingen ville kendes ved pose med narko

Tirsdag kl. 17.39 blev en patrulje opmærksom på en bil, der holdt på en parkeringsplads på Halse Centervej i Aarhus V. Rundt om bilen stod der flere personer, og en person steg ud af bilens passagersæde, da han gik øje på betjentene.

Han skyndte sig væk fra bilen og gik først om bag ved en anden parkeret bil, hvorefter han fortsatte videre. Betjentene fulgte efter ham og kunne konstatere, at der bag ved den parkerede bil var smidt en pose indeholdende flere små poser med noget stof i – muligvis kokain.

Den 19-årige mand nægtede, at det var ham, der havde smidt posen, men han blev alligevel sigtet for besiddelse af narkotika.

**

Havde kniv i bilen og narko i lommen

Tirsdag kl. 15.46 tog en patrulje kontakt til en 32-årig mand, der sad i en slukket bil på en mark ved krydset Mariagervej/Hastrupvej i Spentrup. Manden oplyste, at han afventede en, der kunne hente bilen. Mens betjentene talte med ham, spottede den ene af dem en kniv ned for passagersædet.

Den 32-årige mand blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. I forbindelse med den efterfølgende visitation af ham blev han desuden fundet i besiddelse af en klump hash og nogle ulovlige piller, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Havde peberspray i jakkelommen

Tirsdag kl. 19.54 standsede en patrulje en bil på Gudrunsvej i Brabrand i forbindelse med en rutinekontrol. Der sad tre mænd i bilen, der lugtede kraftigt af hash, og de blev gjort bekendt med, at betjentene ville se lidt nærmere på både dem og bilen.

I forbindelse med visitationerne fremviste den ene af dem, en 21-årig mand, selv en peberspray i sin jakkelomme, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Der blev ikke fundet andre ulovlige genstande på personerne eller i bilen.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 12.13 skete der et færdselsuheld i krydset Ydesvej/Stadion Allé i Grenaa. En 20-årig kvindelig bilist kom kørende ad Stadion Allé og overså i forbindelse med udkørsel på Ydesvej en 74-årig kvindelig cyklist, der blev påkørt. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade.

Natten til onsdag kl. 02.30 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Hjortshøjvej i Egå.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Mastrupvej i Grenaa begået tirsdag den 1/2 kl. 10.09
 • På Fuglsøvej i Stenvad, Ørum Djurs begået tirsdag den 1/2 mellem kl. 08.15 og kl. 12.50
 • I Hyldehaven i Lystrup begået mellem mandag den 31/1 kl. 15.00 og tirsdag den 1/2 kl. 13.20
 • På Andersminde i Randers SØ begået tirsdag den 1/2 mellem kl. 07.00 og kl. 15.40
 • På Thorsagervej i Ryomgård begået tirsdag den 1/2 mellem kl. 06.00 og kl. 17.15
 • På Holbergsgade i Aarhus C begået tirsdag den 1/2 mellem kl. 08.00 og kl. 17.10
 • På Klokkemarksvej i Risskov begået tirsdag den 1/2 kl. 18.08
 • På Lyshøj Møllevej i Havndal begået tirsdag den 1/2 kl. 18.44
 • På Lyshøj Møllevej i Havndal begået mellem mandag den 31/1 kl. 16.00 og tirsdag den 1/2 kl. 16.00
 • På Hørgårdsvej i Risskov begået tirsdag den 1/2 mellem kl. 17.50 og kl. 19.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi