Nyt fra Glesborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Glesborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

Osende bil blev beslaglagt 

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag kl. 13.00 opmærksom på en personbil, der kom kørende på Mariagervej i Randers NV og afgav kraftig sort røg fra udstødningen.

Selv ved små accelerationer fra bilens 25-årige mandlige fører lugtede det kraftigt af dieselolie, og betjentene besluttede sig derfor for at standse og beslaglægge bilen, så denne kunne blive undersøgt nærmere grundet mistanke om manipulation af det forureningsbekæmpende udstyr.

Ved en nærmere undersøgelse viste det sig, at blandt andet partikelfilteret og mellempotten var blevet fjernet, ligesom der var blevet monteret downpipe på bilen – også kaldet forrør – med det formål at øge bilens hestekræfter.

Sagen vil nu blive undersøgt nærmere med henblik på, om bilen skal konfiskeres grundet de konstruktive ændringer, der er blevet fortaget.

**

 

Pistollignende genstand skabte bekymrede badegæster

Mandag kl. 13.32 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var blevet set på badestranden Den Permanente på Salonvejen i Risskov med en pistollignende genstand.

Ifølge anmeldelsen var manden blevet set gå rundt på stedet med en guldpistol siddende i bukselinningen på ryggen, hvilket havde medført en del bekymring før de øvrige badegæster. Manden havde desuden fremvist ’pistolen’ til andre, hvilket havde skabt yderligere utryghed.

En patrulje blev straks sendt til stedet, og Østjyllands Politi fik hurtigt kontakt til den pågældende person – en 34-årig mand – der nu havde lagt genstanden om i sin rygsæk.

Til politiet forklarede manden straks, at der blot var tale om en lighter, som lignede en pistol. Østjyllands Politi forklarede manden, at dette ikke var hensigtsmæssigt, og den 34-årige blev sigtet for ordensbekendtgørelsen ved at have udvist uanstændig opførsel, der var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Flere anmeldelser om fyrværkeri rundt om i kredsen

Det er kun tilladt at affyre fyrværkeri af i perioden fra den 27. december til den 1. januar – men i løbet af det seneste døgns tid har Østjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om netop dette fra forskellige steder rundt omkring i kredsen.

Ved Nørreskovvej i Hinnerup blev der ifølge en anmeldelse kl. 20.30 affyret fyrværkeri i form af bomberør og batterier i nærheden af nogle køretøjer. Flere borgere havde været vidner til hændelsen.

Kl. 22.40 modtog politiet en anmeldelse fra Højbjerg, hvor flere unge mennesker angiveligt skulle være i gang med at affyre fyrværkeri fra Jelshøj Bakke. En patrulje blev sendt til stedet, men ved politiets ankomst blev ingen personer med relevans for sagen udfundet i området, mens der heller ikke var noget fyrværkeri at se.

Fra beboere på Aarhus Ø modtog Østjyllands Politi mandag flere anmeldelser om affyring af fyrværkeri. Anmeldelserne er indgået henholdsvis kl. 14.43, kl. 17.47, kl. 19.14, kl. 23.25 og kl. 00.19 natten til tirsdag.

Østjyllands Politi havde løbende patruljer i Aarhus Ø-området, hvor de fik kontakt med nogle unge mennesker, som blev opfordret til at få stoppet affyringen af fyrværkeri, hvis de havde kendskab til, hvem der stod bag. Ingen personer blev dog fundet i besiddelse af fyrværkeri. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man venter godt et halvt år med at affyre sit fyrværkeri, da det er strafbart at overtræde forbuddet mod affyring af fyrværkeri i perioden fra 1. januar til 27. december.

**

 

Færdsel:

En 45-årig mandlig bilist blev mandag kl. 09.25 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Kystvej i Grenå. Da han var påvirket af både amfetamin og hash blev han sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand og anholdt. Under en efterfølgende ransagning af bilen blev der af patruljen fundet en mindre mængde hash, som blev beslaglagt, mens den 45-årige ligeledes blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

En 26-årig mand blev mandag kl. 10.35 sigtet for narkokørsel, da han på motorcykel kom kørende på Grønbakkevej i Allingåbro under påvirkning af euforiserende stoffer. Den 26-årige mand blev i samme forbindelse anholdt.

En 28-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 04.20 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi og sigtet for spirituskørsel, da han havde en promille over det tilladte. Den 28-årige mand var kommet kørende på Glesborg Bygade i Glesborg, da han blev standset af politiet og efterfølgende anholdt. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Hyldehaven i Lystrup begået tirsdag d. 20/6 kl. 03.12
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi