AOF Djursland tilbyder weekendkursus i podcastproduktion

Foto: AOF Djursland lancerer weekendkursus i podcastproduktion. Kursususholderne er passioneret indenfor produktion af lyd og Jacob Marcell, vært & tilrettelægger og Mikkel Kjerri, journalist og podcastproducer et godt mix som hjælper kursisterne med, at kunne udgive, redigere og markedsføre sin egen podcast.
dato

Grenaa er blevet hjemsted for en bemærkelsesværdig succes inden for podcast-produktion, idet det lokale bureau Made4Media har vundet national anerkendelse for sine innovative podcastkurser. Disse kurser tilbydes under Folkeoplysningsloven i samarbejde med AOF og LOF's lokalafdelinger, og til efteråret udvides tilbudet med et nyt begynderkursus i podcastproduktion.

Podcasting fortsætter med at vinde terræn i Danmark, hvor en tredjedel af befolkningen nu lytter til podcasts ugentligt. Ifølge en rapport fra DR Analyse om danskernes medievaner, nyder de regelmæssige udsendelser, der kommer mindst en gang om ugen, særlig popularitet. Podcasts er blevet en foretrukken medieform for mange danskere, der lytter mens de rejser eller udfører andre aktiviteter. Statistikker viser, at 59% af podcastlyttere bruger mere tid på podcasts end på sociale medier, og 80% lytter til de fleste eller alle episoder af deres favoritpodcasts.

Mikkel Kjerri, journalist og tilrettelægger hos Made4Media, påpeger, at nichepodcasts især vinder frem, hvor lyttere føler et stærkt fællesskab, ofte opbygget gennem aktiv dialog på web og sociale medier. "Vores tilgang er at skabe et læringsmiljø, hvor kursister kan udvikle og finpudse deres færdigheder i podcastproduktion," siger Kjerri. "Det omfatter alt fra teoretisk undervisning i journalistiske principper til praktiske øvelser i konceptudvikling og markedsføring af deres egne nichepodcasts."

Interessen for Made4Media's weekendkurser har været overvældende. Efter de første succesfulde kurser begyndte LOF og AOF's lokalafdelinger uopfordret at henvende sig for at indgå samarbejde, hvilket yderligere cementerer bureauets ry som førende inden for området. "Vores kursister lærer at vinkle en historie, tænke kritisk og udvikle pitche, samtidig med at de får praktisk erfaring med produktion, optagelse og redigering," tilføjer Kjerri.

For mere information om de kommende kurser og for at tilmelde sig, kan interesserede besøge https://made4media.dk/podcastkursus/, hvor de også kan skrive sig op til at få besked, når næste kursusrunde åbner for tilmelding.

Dette er en enestående mulighed for at dykke ned i podcastingens verden med nogle af branchens mest dygtige fagfolk.

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.