Nyt fra Glesborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Glesborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Eftersøgt standset i bil – udgav sig for at være en anden

En patrulje standsede i et rutinetjek torsdag kl. 17.14 to 24-årige mænd, der kørte rundt i en bil på Vorregårds Allé i Aarhus N. 

De virkede meget nervøse ved politiets tilstedeværelse, og da betjentene havde mistanke til, at de havde noget ulovligt på sig, blev de visiteret, og bilen blev ransaget. 

Den ene af mændene havde nogle ulovlige piller på sig, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Den anden mand udgav sig for at være en anden person, men betjentene var ikke sådan at narre, og de fandt hurtigt frem til hans rigtige identitet. 

Det viste sig, at han var eftersøgt til afsoning af en fængselsstraf, og efter han var blevet sigtet for at opgive falsk identitet, blev han derfor anholdt og kørt til arresten. 

Under ransagningen fandt betjentene i øvrigt en kniv, som ligesom de ulovlige piller blev beslaglagt.  

**

Tricktyverier i dagligvarebutikker

Østjyllands Politi fik torsdag tre anmeldelser om tricktyverier begået i tre forskellige dagligvarebutikker i politikredsen. 

Omkring kl. 12.00 blev en 76-årig kvinde kontaktet af en fremmed mand i Lidl i Odder. Manden holdt hende hen med snak, og da hun lidt senere skulle op til kassen, opdagede hun, at hendes pung var væk. Det samme var manden. 

Tre timer senere, ca kl. 15.00 var en 93-årig kvinde ude at handle i Netto på Korshøjen i Risskov, og her gik en mand og en kvinde tæt på hende, da hun stod ved kassen, og da hun gik ud til sin bil. Da den 93-årige kom hjem, opdagede hun, at hendes pung var væk. 

Omkring kl. 15.15 mistede en 79-årig kvinde sin pung, da hun var ude at handle i Rema1000 i Smedegade i Risskov. En ung mand hjalp kvinden med at tage en indkøbskurv og begyndte at spørge hende om nogle bestemte varer. Da den 79-årige skulle betale ved kassen, opdagede hun, at hun manglede sin pung. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne nærmere og undersøger blandt andet, om der er en sammenhæng mellem sagerne. 

**

 

Anholdt mens han vejede hash af

Et par civilklædte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje gik torsdag kl. 14.35 rundt på Kalkværksvej ved Aarhus Havn, da de opdagede en 36-årig mand, som sad med flere klumper hash, som han sad og vejede af.

 

Han havde desuden nogle pengesedler i hånden og var tydeligvis i gang med en handel med en kvinde, som han talte med. 

Betjentene anholdt den 36-årige og sigtede ham for salg af euforiserende stoffer, og kontanter og hash blev beslaglagt. 

**

Bilist stak af –passager havde hash på sig

En patrulje ville torsdag kl. 17.52 standse tre mænd i en bil i en rutinekontrol på Herredsvej i Aarhus V, men i stedet for at standse satte føreren farten op. Patrulje satte efter bilisten, der kørte ad Kappelvænget og Torpevænget, inden han kørte op over en cykelsti på Trillegårdsvej. 

Her satte føreren bilen, inden han stak til fods. Bilisten havde dog ikke trukket håndbremsen, og bilen nåede derfor at trille baglæns og ramme ind i patruljebilen, som betjentene havde sat bagved. Der skete dog kun mindre materiel skade. 

Patruljen nåede ikke at få fat i føreren af bilen, men der sad to passagerer i køretøjet, og de blev begge visiteret. Den ene, en 24-årig mand, havde en mindre mængde hash på sig, som han blev sigtet for at besidde. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem der var fører af bilen. 

**

 

Mand på løbehjul havde hash og kontanter i lommen

En patrulje på Skelvangsvej i Randers NV fik torsdag kl. 21.35 øje på en 22-årig mand, der kørte uden hjelm på løbehjul. Da betjentene tog kontakt til, blev han særdeles nervøs, og patruljen fik mistanke til, at han havde stoffer på sig. 

Den mistanke viste sig at være begrundet – for i hans lommer og rygsæk fandt betjentene flere salgsposer med hash og nogle tusinde kroner i kontanter. På baggrund af fundene foretog politiet en ransagning af mandens bopæl i Randers, og her fandt betjentene flere poser med hash og nogle digitalvægte.  

Stofferne blev beslaglagt, og den 22-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

Tricktyv stjal pung fra kvinde

En 75-årig kvinde anmeldte torsdag, at hun omkring kl. 15.50 var blevet bestjålet af en mand på gaden i Hornslet. Kvinden forklarede, at en fremmed engelsktalende mand havde taget kontakt til hende og bedt om hjælp til at finde frem til en bestemt gade. Han bad hende bl.a. sige gadenavnet ind i hans mobil, så hans kortapp kunne vise ham vej. 

Mens han stod og talte med hende, kom en kvinde hen til dem og stod tæt på den 75-årige. 

Senere opdagede den 75-årige, at hendes pung var blevet stjålet – formentligt af kvinden, der udnyttede mandens afledning. 

Den 75-årige har givet følgende signalement af kvinden og manden

 

Kvinden

Østeuropæisk af udseende, lys i huden
Ca. 25-35 år
Ca. 170 cm
Mellemlangt, sort hår
Iført mørkt tøj

 

Manden 

Østeuropæisk af udseende, brun i huden
Ca. 25-35 år
Ca. 160-165 cm 
Kort, sort hår
Talte engelsk
Iført mørkt tøj

**

 

Cykeltyv taget på fersk gerning

En 33-årig mand reagerede hurtigt, da han torsdag så en mand slæbe afsted med hans el-cykel. Den 33-årige var på café på Ryesgade i Aarhus C og havde parkeret og låst cyklen udenfor. 

Pludseligt så han en fremmed mand tage cyklen og gå væk med den. Den 33-årige løb efter manden, der satte cyklen og forsøgte at løbe væk. Han blev dog indhentet, og den 33-årige bad ham blive på stedet, mens han ringede til politiet. 

Kort efter kom en patrulje frem, og de overtog den 29-årige mand, som erkendte, at han havde forsøgt at stjæle cyklen. Han blev derfor sigtet for forsøg på tyveri. 

**

 

Sigtet for at ville sælge stoffer

En 19-årig mand blev torsdag kl. 21.32 standset i sin bil af en patrulje på Lenesvej i Brabrand. Da betjentene kom hen til bilen, kunne de lugte hash, og den 19-årige blev derfor visiteret, og bilen blev ransaget. 

Gemt i bilen lå flere salgsposer med hash og skunk, og fundene fik politiet til også at ransage mandens bopæl. Her blev der fundet flere salgsposer med stoffer, og den 19-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Containerbrand i Aarhus N

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 22.57 ud til en brand i en container på Olof Palmes Allé i Aarhus N. Branden var hurtigt slukket, og der skete kun skade på containeren. 

Brandårsagen er ukendt, men Østjyllands Politi mistænker, at branden er påsat og undersøge sagen nærmere. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 7.45 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Hasle. En 28-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 30-årig kvinde. Den 28-årige blev sigtet efter færdselsloven. 

Torsdag kl. 7.52 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hasle. En 6-årig dreng løb ud på cykelstien, hvor han blev ramt af en 17-årig mand, der kom cyklende. Den 6-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 11.26 skete der et færdselsuheld på Centervej i Auning. En 73-årig mandlig bilist kørte ud fra en p-plads og ramte ind i en 47-årig kvindelig cyklist, der væltede ned på asfalten. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 14.34 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Aarhus C. En 56-årig mandlig bilist foretog et vognbaneskifte og ramte ind i en bil ført af en 28-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 56-årige blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet. 

Torsdag kl. 14.45 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Rosenvangs Allé i Viby. En 81-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 60-årig kvindelig cyklist. Cyklisten pådrog sig nogle brud på kroppen og blev kørt på skadestuen. 

Torsdag kl. 15.40 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SV. En 32-årig mandlig bilist kom over i den modsatte kørebane og ramte ind i en bil ført af en 29-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 17.08 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ormslevvej i Viby. Da han havde en peberspray og en mindre mængde kokain på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven. 

Torsdag kl. 17.21 skete der et færdselsuheld i krydset Mariagervej/Bredstrupgade i Randers C. En 18-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 24-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Natten til fredag kl. 2.47 skete der et færdselsuheld på Nyvangsvej i Randers C. En bil med en ukendt fører ramte ind i tre biler, der holdt parkeret i siden af vejen, inden den væltede om på taget. Her flygtede føreren ifølge vidner fra stedet. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet. Østjyllands Politi har en formodning om, hvem føreren kan være, og efterforsker sagen nærmere. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ahornvej i Hornslet begået mellem fredag d. 18/3 kl. 16.00 og fredag d. 25/3 kl. 16.00
På Mustrupvej i Battrup ved Mårslet begået torsdag d. 31/3 kl. 10.44
På Anemonevej i Glesborg begået torsdag d. 31/3 kl. 13.08
På Gartnerhaven i Skødstrup begået torsdag d. 31/3 mellem kl. 10.30 og kl. 14.45
På Trankær Mosevej i Tranbjerg begået onsdag d. 30/3 mellem kl. 7.00 og kl. 18.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi