Nyt fra Glesborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Glesborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.  

 

Flere indbrud i biler i Aarhus

I løbet af onsdag fik Østjyllands Politi en række anmeldelser om indbrud i biler – særligt i Risskov. I alt 21 sager blev der registreret, hvoraf de fleste af indbruddene var foregået aflåste på p-pladser på Tranekærvej, Arresøvej og Engsøvej i Risskov. De resterende anmeldelser kom fra Aarhus C, hvor der havde været indbrud i biler i en parkeringskælder på Peter Sabroes Vej og i Universitetsbyen. 

Gerningsmændene har formentligt slået til i løbet af natten til onsdag, og i de fleste tilfælde var der knust en rude og bilen rodet igennem for værdier. 

Østjyllands Politi sikrede spor på stederne og efterforsker sagerne nærmere. Bilejere opfordres til aldrig at efterlade værdier i bilen, når man forlader den af syne.

**

 

To mænd anholdt – sigtet for at ville bryde ind i restaurant

Natten til torsdag kl. 02.50 kørte flere patruljer til Grenåvej i Risskov efter at have modtaget en anmeldelse om, at to mænd var ved at forsøge at bryde en dør op til en restaurant.

Da den første patrulje ankom til stedet, så betjentene de to mænd komme gående tæt på restauranten, og da mændene fik øje politiet, løb de væk fra stedet. 

Betjentene løb efter, og den ene, en 46-årig mand, blev hurtigt indhentet og anholdt. Den anden tog under flugten en tilfældig el-cykel, der holdt ved en adresse, hvorefter han cyklede væk. 

Patruljen fik hurtigt givet et signalement i radioen til kollegerne, og kort tid efter fik en anden patrulje i området øje på den cyklende mand, der kørte på Vindrosen i Risskov.

Den cyklende mand ignorerede politibilens blink og kørte over for rødt i et kryds, inden han fortsatte ad et stisystem. En betjent hoppede ud af patruljebilen og satte i løb efter den flygtende cyklist, og det lykkedes betjenten at indhente, hvad der viste sig at være en 45-årig mand. 

Den 45-årige blev ligesom den 46-årige anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. Blandt andet fordi der var opbrudsmærker på døren, og der blev fundet et koben, et par skruetrækkere og en tang på det sted, hvor mændene først var blevet set. Ingen af de to havde umiddelbart været inde i restauranten, og der var derfor ikke blevet stjålet noget. 

Den 45-årige blev ud over forsøg på indbrud sigtet for at have stjålet cyklen.  

**

 

Fandt løsskudspatroner efter anmeldelse

Onsdag kl. 21.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set to biler køre i høj fart ved siden af hinanden i krydset Dr. Holsts Vej/Åby Ringvej i Åbyhøj, og at der var muligvis var blevet affyret flere skud ud af vinduet fra den ene bil i retning mod den anden. 

Flere patruljer var hurtigt i området, men det lykkedes ikke at finde frem til hverken biler eller eventuelle gerningsmænd. 

På baggrund af anmeldelsen blev stedet omkring Åby Ringvej afspærret, mens politiet søgte efter mulige spor på vejen. Under arbejdet fandt en hundepatrulje et par løsskudspatroner – altså ikke skarpe patroner – som formentligt er blevet affyret ud af den ene bil i lighed med anmeldelsens beskrivelse. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

**

 

Mand anholdt for forsøg på bedrageri

En 27-årig mand blev tirsdag aften tilbageholdt i en elektronikforretning i Aarhus N, hvor han med en falsk rekvisition havde forsøgt at få udleveret forskellige elektroniske apparater til en samlet værdi af mere end hundredetusinde kroner.

Det havde personalet fundet mistænkeligt, og de kontaktede derfor Østjyllands Politi inden manden fik udleveret noget af værdi.

Ved politiets ankomst til forretningen omkring kl. 12.50 blev den 27-årige mand sigtet for forsøg på bedrageri, og ved en efterfølgende ransagning af mandens køretøj fandt politiet en mindre stak falske blanke rekvisitioner.

Den 27-årige mand blev anholdt, og ved en senere ransagning af hans bopæl fandt politiet frem til flere elektronikgenstande, der formodes at stamme fra falske rekvisitioner. 

**

 

Mistanke om salg af narko førte til fund af hash og amfetamin

Østjyllands Politi foretog onsdag kl. 11.30 en ransagning af en lejlighed i Allingåbro på baggrund af en mistanke om salg af stoffer fra stedet.

Allerede ved politiets ankomst blev patruljen mødt af en kraftig lugt af hash og under en efterfølgende ransagning hos lejlighedens 46-årige kvindelige beboer, fandt betjentene frem til en mindre mængde amfetamin og hash.
Den 46-årige kvinde blev i den anledning sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, mens det fundne amfetamin og hash blev beslaglagt.

Østjyllands Politi modtager altid gerne oplysninger om, hvor der muligvis måtte befinde sig ulovlige stoffer. Ring 114 eller brug Tip Politiet på politi.dk 

**

 

Anholdt for rufferi efter større kontantfund i lufthavnen

I forbindelse med en kontrol i lufthavnen blev to personer af Toldstyrelsen fundet i besiddelse af større kontantbeløb i form af flere tusinde kroner.

Østjyllands Politi blev derfor kontaktet, mens de to personer – en 37-årig dansk mand og en 24-årig polsk kvinde – blev tilbageholdt.

Foruden de mange tusinde kroner viste det sig, at den polske kvinde var i besiddelse af diverse dokumenter, der vedrørte annoncering af prostitution og beskrivelse af bordeldrift. Den 37-årige mand var i besiddelse af flere forskellige telefoner.

De to personer blev anholdt og sigtet for rufferi og anholdt, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Cyklist havde salgsposer med hash på sig

En patrulje fik onsdag kl. 20.22 mistanke til en 32-årig mand, der kom cyklende på Energivej i Randers NV. Den 32-årige virkede særdeles nervøs og havde svært ved at svare på patruljens spørgsmål. 

Han blev derfor visiteret og under visitationen fandt betjentene flere salgsposer med hash og skunk. 

Alle stofferne blev beslaglagt, og den 32-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 12.51 stoppede en patrulje fra Østjyllands Politi en personbil på Meilgaardvej i Glesborg. I den forbindelse forsøgte føreren at hoppe fra førersædet og om bag i bilen til det midterste sæde, hvilket blev overværet af betjente. Forklaringen på, at den 20-årige mand ønskede at skifte placering i bilen var, at han ikke havde gyldigt kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Køretøjet viste sig desuden at være meldt stjålet, hvorfor det blev beslaglagt.

Onsdag kl. 13.01 skete der et færdselsuheld på Genvejen i Viby J, hvor to biler kørte ind i hinanden. En 25-årig mand overholdt ikke sin vigepligt, da han foretog et venstre sving ad genvejen i østlig retning fra afkørsel Hasselager Ø. I den forbindelse påkørte han en 44-årig kvindelig bilist. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med sammenstødet, men den 44-årige kvinde blev kørt på hospitalet til tjek. Den 25-årige mand blev sigtet i sagen.

Onsdag kl. 14.05 blev betjente fra Østjyllands Politi opmærksomme på en bilist, der havde glemt at tage sele på. Køretøjet blev derfor standset, og da betjentene nærmede sig bilen, bredte sig en kraftig lugt af hash. Under speedometeret fandt betjentene frem til både hash og kontanter, der blev beslaglagt, mens den 20-årige mandlige fører af bilen blev sigtet og anholdt for forsøg på salg af euforiserende stoffer.

Onsdag kl. 14.32 skete der et færdselsuheld på Holme Møllevej i Højbjerg, hvor en 9-årig dreng på løbehjul blev påkørt af en bil i et vejkryds ført af en 62-årig kvinde. Den unge dreng blev efterfølgende kørt med ambulance til hospitalet for nogle behandlingskrævende skader, men han var ved bevidsthed under hele forløbet.

Onsdag kl. 15.34 skete der et færdselsuheld på Fuglsøvej i Knebel, hvor en 68-årig kvinde var involveret i et solouheld. Kvinden kom kørende i sydvestlig retning ad Fuglsøvej, hvor hun af ukendte årsager kørte ud i grøften og påkørte et skilt, der fik bilen til at rotere med 180 grader og lande på taget. Kvinden slap umiddelbart fra uheldet uden større skader, mens der skete en del materielle skader i forbindelse med uheldet. 

Onsdag kl. 17.40 skete der et færdselsuheld på Markedsgade i Randers C. En 49-årig mandlig bilist ramte ind i en 68-årig kvinde, der var ved at gå over en fodgængerovergang. Den 68-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet efter færdselsloven. 

Onsdag kl. 20.45 blev en 55-årig mand anholdt og sigtet for at køre sprit-og narkokørsel på et eldrevet løbehjul, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Randers NØ. 

Onsdag kl. 23.47 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rydevænget i Aarhus V. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Lillegade i Grenå begået onsdag d. 11/1 mellem kl. 07.50 og kl. 12.20
På Jægergårdsgade i Aarhus C begået onsdag d. 11/1 mellem kl. 09.00 og kl. 15.27
På Smedetoften i Trige begået tirsdag d. 10/1 kl. 20.00

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi