Nyt fra Glesborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Glesborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

Større bygningsbrand gav en del røggener

En del borgere i og omkring Viby J blev søndag eftermiddag opfordret til at holde sig indendørs samt lukke vinduer og døre, da der var udbrudt brand i en tidligere institutionsbygning i Viby J.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen kl. 12.18 om branden, der angiveligt var opstået i den sydlige del af de tomme lokaler på Søndervangs Allé i Viby J.

Flere patruljer blev sendt til stedet, og i løbet af flere timer kæmpede brandfolkene med at få slukket den voldsomme brand.

Branden og slukningsarbejdet medførte en del røggener, hvorfor et større område blev afspærret og de omkringliggende naboer blev opfordret til at lukke døre og vinduer samt at slukke for ventilationsanlæg for en kortere periode.

Også Hjemmeværnet blev tilkaldt for at assistere med afspærringerne i området, der påvirkede en del beboere i området omkring Søndervangs Alle og Ringvej Syd, og bustrafikken blev i nogle timer søndag eftermiddag omdirigeret.

Brandvæsenet besluttede at lade bygningerne nedbrænde på kontrolleret vis, og omkring kl. 21.17 blev den samlede indsats på stedet afsluttet, mens der de kommende dage skal foretages nærmere undersøgelser af stedet.

Østjyllands Politi har endnu ikke haft mulighed for at undersøge nærmere, hvordan branden er opstået. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med branden.

**

Sigtet for ordensbekendtgørelsen efter forsøg på slåskamp

Tidligt søndag morgen kl. 06.58 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kommet i en form for klammeri på Thorvaldsensgade i Aarhus C. 

En patrulje blev straks sendt afsted til stedet, hvor de to personer nu havde bevæget sig til Marstrandsgade nogle få hundrede meter derfra. Ved politiets ankomst til stedet var deres højlydte skænderi fortsat i gang.

Hvorfor de to personer var blevet uvenner, var ikke umiddelbart til at få klarlagt for politiet, men meget tydede på, at den ene af de to – en 38-årig mand – havde indledt kontroversen med den anden person, en 18-årige mand. De to personer havde ikke umiddelbart noget forudgående kendskab til hinanden.

Den 38-årige blev sigtet for ordensbekendtgørelsen ved at have forsøgt at indlede sig i slagsmål med den 18-årige. Han er erkendte forholdet, og de to personer blev efterfølgende sendt i hver deres retning af betjentene.

**

Ung mand forsøgt snydt i pirattaxa

En 25-årig mand lod sig natten til søndag friste af et tilbud, der desværre ofte er for godt til at være sandt – nemlig en tur med pirattaxa.

Da turen, der startede på Europaplads i Aarhus C, var slut ved mandens bopæl, havde føreren af bilen sagt, at han ville beholde kortet, hvilket den 25-årige umiddelbart ikke gjorde modstand mod. Han blev truet til at udlevere sin kode, hvortil den 25-årige oplyste en forkert pinkode.

Kort efter ringede han til sin bank for at få spærret sit kort – og da han søndag formiddag anmeldte sagen til politiet kunne han også oplyse, at der i flere omgange var blevet forsøgt hævet penge fra kortet på en lokation i Viby J, dog uden held grundet den forkerte kode.

Østjyllands Politi må endnu en gang opfordre til, at man aldrig lader sig friste af en tur med pirattaxa. Vi modtager for tiden anmeldelser om svindel efter en tur i pirattaxa hver eneste uge, og selvom den 25-årige i dette tilfælde slap uskadt fra episoden, ser vi desværre også unge mennesker, der bliver udsat for både tyveri og røveri, hvor de bliver truet til at udlevere deres værdigenstande

Brug offentlig transport, tag en rigtig taxa eller få en ven eller et familiemedlem til at hente dig. Sørg for at finde ud af, hvordan du kommer hjem, inden du tager i byen – så er risikoen for at blive fristet af en pirattaxa mindre.

**

Ubudne gæster sigtet for færdsel på gammelt skib

Søndag aften kl. 23.37 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der befandt sig en gruppe ubudne gæster på et gammelt skib, der lå til ophug i Grenaa Havn.

Anmelderen havde fået kendskab til personernes tilstedeværelse på det gamle skib, da der var gået flere alarmer fra skibet i forbindelse med de i alt syv personers færden på stedet.

En patrulje blev sendt til havnen, hvor skibet lå til ophug, men ved politiets ankomst dertil var alle personerne forsvundet. Politiet havde dog held til at finde frem til personerne kort tid efter, da de alle kørte til en adresse i Trustrup.

Her blev de syv personer – tre danskere og fire tyske statsborgere – modtaget af politiet og gjort bekendt med, at det ikke var tilladt at gå rundt på skibene, hvilket der også tydeligt var skiltet med. De tre af dem blev derfor – efter en konkret vurdering af sagen – sigtet for at have begået husfredskrænkelse.

**

Brand i varebil

Natten til mandag kl. 03.30 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en varebil, der holdt parkeret på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N.

Ved patruljens ankomst til stedet var brandfolkene i gang med slukningsarbejdet af branden, der allerede havde fået overtændt bilens førerkabine.

Det har i første omgang ikke været muligt for politiet at fastslå en brandårsag, men sagen vil nu blive undersøgt nærmere, da det ikke kan afvises, at der muligvis har været tale om en påsat brand. Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

Færdsel:

Søndag kl. 14.21 skete der et færdselsuheld på Glesborg Kærvej i Glesborg, hvor en ukendt fører af en personbil mistede herredømmet over sit køretøj og i høj fart foulykkede i et sving. Et vidne opdagede den forulykkede bil, da denne på et efterfølgende tidspunkt brød i brand. Ingen personer blev set i nærheden af køretøjet, og Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere.

Søndag kl. 16.06 skete der et færdselsuheld på Vester Boulevard i Randers NV, hvor to personbiler stødte frontalt sammen. En 46-årig mand kom kørende i nordlig retning, da han angiveligt fik et ildebefindende og trak over i modkørende vejbane, hvormed der skete sammenstød med en 48-årig kvindelig bilist. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Søndag kl. 18.47 skete der et færdselsuheld på Grøndalsvej i Viby J, hvor en 31-årig mand påkørte en 26-årig mandlig motorcyklist, der holdt stille i et lyskryds. Ingen personer kom umiddelbart til skade, og der skete begrænset med materiel skade i forbindelse med sammenstødet.

Søndag kl. 19.13 skete der et færdselsuheld på Langskovvej i Hadsten, hvor en 43-årig mandlig bilist af ukendte årsager mistede herredømmet over sit køretøj og påkørte diverse skilte inden han kørte i en grøft. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, og vidner så efterfølgende bilen fortsætte ad Landevejen mod Randers. En patrulje blev sendt til stedet, og kort tid lykkedes det politiet at komme i kontakt med den formodede bilist på Århusvej kort før krydset ved Paderup Boulevard. Her blev den 43-årige mand sigtet for ikke at overholde sine forpligtigelser i forbindelse med et færdselsuheld, da han var kørt fra ulykkesstedet.

Søndag kl. 23.34 skete der et færdselsuheld på Ormslevvej i Viby J, hvor en 45-årig kvindelig bilist påkørte af kørebanen og påkørte en lygtepæl, angiveligt i et forsøg på at undvige en modkørende, der var kommet for langt over i hendes vejbane. Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden.

**

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i politikredsen:
Glesborg Bygade i Glesborg begået søndag d. 18/6 mellem kl. 10.50 og kl. 11.50
På Rugvænget i Malling begået mellem lørdag d. 17/6 kl. 10.00 og søndag d. 18/6 kl. 14.15
På Grøndalsvej i Viby J begået mellem lørdag d. 17/6 kl. 14.00 og søndag d. 18/6 kl. 14.00
På Kamma Rahbeks Vej i Åbyhøj begået mellem fredag d. 16/6 kl. 16.00 og søndag d. 18/6 kl. 17.30
På Nytorv i Ebeltoft begået søndag d. 18/6 kl. 20.30

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi