Nyt fra Glesborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Glesborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Færdselsindsats gav 30 sigtelser

Fredag aften var Østjyllands Politis færdselsafdeling en tur i den vestlige Aarhus, hvilket resulterede i 30 sigtelser fordelt på 23 personer:

3 x hastighed til betinget frakendelse af kørekortet
2 x hastighed til klip
5 x rødt lys
1 x kørsel i frakendelsestiden
2 x kørsel uden førerret
1 x kørsel i narkopåvirket tilstand
8 x mobiltelefon
8 x øvrige sager

**

Viftede med signalpistol ved SuperBrugsen

Søndag kl. 09.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var kommet gående ud fra SuperBrugsen i Malling med en kasse øl i den ene hånd og en pistol i den anden. Manden havde med pistolen peget på to personer, der sad og ventede i en parkeret bil, hvorefter han selv havde sat sig ind i bilen og var kørt fra stedet.

Der blev sendt flere patruljer til stedet med henblik på at få fundet og standset bilen. En af patruljerne kørte til den adresse, hvor ejeren af bilen boede, og her stod bilen parkeret. I haven traf betjentene en kvinde og to mænd – hvoraf den ene passede på signalementet på ham, der var set med en pistol.

Under ransagning af bilen fandt betjentene både ølkassen og en signalpistol, og den 31-årige mand, der havde været i besiddelse af signalpistolen, blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

Stjal vin og makeup fra Føtex

Søndag kl. 21.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex i Viby Centret, hvor man havde tilbageholdt en finsk mand, der var blevet taget i butikstyveri. En butiksvagt havde været opmærksom på manden og havde fulgt ham rundt i butikken, hvor han havde bemærket, at han havde taget to kartoner vin og noget makeup.

Da manden var gået op til kassen, havde han kun betalt for den ene karton vin og vagten tog derfor fat i ham, da han var på vej ud af butikken. Manden blev bedt om at følge med til butikkens baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet, blev den 37-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Da han var finsk statsborger fik han en straksbøde på 500 kroner.

**

Beruset mand forstyrrede sine naboer

Søndag ved 21.30-tiden fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en beruset mand var truende over for sine naboer i Sofielundparken i Ulstrup, hvor han også spillede høj musik. En patrulje kørte til stedet og fik ro på det hele, hvorefter betjentene kørte igen.

Kort efter politiet var kørt, stillede manden sig dog ud på vejen og begyndte igen at råbe af naboerne, hvorefter han også gik hen og slog på naboens dør. Patruljen blev derfor hidkaldt igen, og denne gang blev den 61-årige mand anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Skruede atter op for musikken og blev anholdt

Søndag kl. 22.43 fik Østjyllands Politi flere anmeldelse fra Abildhaven i Lystrup, hvor en mand spillede meget høj musik for åbentstående vinduer. En patrulje tog kontakt til manden, der fik besked på at skrue ned for musikken, hvilket han gjorde.

Det holdt dog kun i ca. 10 minutter, før musikken igen var skruet helt op, samtidig med at manden stod og råbte ud af vinduet. Betjentene vendte derfor retur til lejligheden, hvor musikken blev slukket, og den 41-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Aggressiv mand anholdt

Søndag kl. 10.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand gik rundt ved Studsgade i Aarhus og kastede med mursten mod ruder, mens han råbte og skreg. En patrulje blev sendt til stedet, og betjentene fik kontakt til den unge mand, der dog var noget svær at kommunikere med, og det var ikke muligt at få ham til at oplyse navn og fødselsdato. Den 22-årige mand blev derfor anholdt med henblik på at få fastlagt hans identitet. Han blev desuden sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Endte natten i detentionen

Natten til mandag kl. 00.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var kommet i klammeri med flere andre personer på gaden ved Århusvej i Randers SV. En patrulje blev sendt til stedet, hvor betjentene fik kontakt til den 37-årige mand, der fortsatte med at være opfarende og aggressiv – nu også over for politiet. Den 37-årige mand endte derfor med at blive anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.

**

Færdsel

Søndag kl. 11.39 skete der et færdselsuheld på Skibsbyggervej i Bønnerup Strand ved Glesborg, da en 85-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt, hvorefter han kørte sammen med en anden bil, der blev ført af en 55-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Søndag kl. 18.05 blev en 22-årig mand sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Åbyhøj.

Søndag kl. 17.18 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Søndre Ringgade i Aarhus C, da en bil, ført af en 62-årig kvinde, blev påkørt bagfra af en anden bil, der efterfølgende kørte fra stedet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Søndag kl. 20.03 blev en 36-årig mandlig knallertkører anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje, da han kørte i nødsporet på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Dybdalhegnet i Assentoft, Randers SØ begået søndag den 12/6 mellem kl. 17.00 og kl. 20.15
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi